Poradna Philips Sonicare DiamondClean HX9352/04

Autor: Syddney | Vloženo: 04.09.2015 000 12:58 | Témata: Poradna Philips Sonicare DiamondClean HX9352/04

Syddney

Syddney

Negativní účinky vibrací

Nemůžou ultrazvukový vibrace rozdrážďovat k bolesti zaplněný kanálky citlivý např. na změny tlaku, nebo dokonce narušovat pevnost cementu v nich?

  • 4. září 2015 - Oficiální zástupce obchodu BeconfiDent.cz

    Dobrý den Syddney,
    možná Vás překvapíme, ale kartáčky Philips Sonicare nejsou vůbec ultrazvukové. Jsou to v podstatě jen vylepšené a značně drahé mechanické kartáčky. Proto Philips používá označení SoniCare nikoli UltrasoniCare jako v minulosti, jelikož nesmí dál klamat zákazníka.

    Skutečný ultrazvukový kartáček je dle našich znalostí na trhu pouze kartáček německé značky Emmi-Dent, naleznete jen například zde: http://www.beconfident.cz...

    Co se ultrazvuku týče, je již desítky let používán v tak citlivých situacích jako je prenatální diagnostika, tedy k vyšetřování plodu v děloze a je tedy opravdu zcela bezpečný a lidskému organismu neškodný.

    Ultrazvukový kartáček je doporučovaný zejména proto, že ultrazvukové vibrace ničí buněčnou membránu bakterií a tak dokonale ničí zubní plak a to dokonce i pod povrchem až do hloubky 12mm v dásni, u kořenů zubů.....
    Dokonce jej lze používat v případech extrémně citlivých zubů zcela bez dotykově. To Vám žádný Sonicare Kartáček nabídnout nemůže.
    Přejeme hezký den
    Tým BeconfiDent.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Syddney

      4. září 2015 - Syddney

      Máte pravdu, vyjádřila jsem se špatně, neměla jsem na mysli ultrazvuk, nýbrž sonické vibrace. Nemyslim si, že by byl kartáček nebezpečný, ale nevim, jestli ony vibrace prostupující několik mm do zubu nemůžou dráždit zanícenou a bolavou tkáň kanálku natlačenou na cement.


    • BeconfiDent.cz

      4. září 2015 - Oficiální zástupce obchodu BeconfiDent.cz

      Dobrý den,
      sonické vibrace znamenají v překladu do normální řeči ZVUK.
      Sonicare kartáček Vám sice zvukem nevyčistí zuby, ani nezničí bakterie a zubní plak, je to prostě jen drahý elektrický kartáček, ale na druhou stranu Vám asi jen těžko může způsobit problém, který popisujete.
      Více o tom jak působí ultrazvuk pozitivně v hloubce až 12 mm pod povrchem zubu nebo dásně a tak řeší i problémy ještě dříve, než se vlastně objeví na povrchu si můžete prohlédnout zde: https://youtu.be/ZpcLnQtc0Dc
      Hezký den
      Tým BeconfiDent.cz


  • 8. září 2015 - Oficiální zástupce značky Philips

    Dobrý den,
    sonické vibrace jsou vibrace zvukové – frekvence kolem 260-300 Hz. Pokud by vibrace byly ultrazvukové, musely by kmitat frekvencí větší než 27 000 HZ (27kHZ).

    Takto nízké frekvence, kterých dosahují kartáčky Philips Sonicare nemají žádný vliv na tvrdé zubní tkáně ani na jakékoliv výplňové materiály, které se ve stomatologii používají k ošetření kořenových kanálků či zubního kazu.

    Jediný efekt akustické energie, který je klinicky doložen studiemi v impaktovaném časopise Journal of Periodontology, je pozitivní vliv na proliferaci fibroblastů gingivy (neboli obnova tkání dásně).
    S pozdravem
    Philips

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (2)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.